Hoogbegaafd Opvoeden

Heb jij ook dat

 • de juf zegt dat ze er wel 10 zoals die van jou in de klas kan hebben, maar jij de boze buien krijgt thuis?
 • jouw kind regelmatig een grote mond heeft?
 • het altijd gedoe is tijdens het eten?
 • het iedere morgen een drama is als jullie op tijd de deur uit moeten?

Hoe zou het zijn als je

 • de ouder wordt die je echt wilt zijn,
 • het gevoel hebt grip op de situatie te hebben,
 • vanuit rust en respect voor iedereen in huis kan handelen,
 • vriendelijk en vastberaden zorgt dat er regelmaat is en afspraken na worden gekomen.

Je bent niet de enige die

Continue blijft waarschuwen en steeds weer verzandt in discussies met je kind. Die zich machteloos en gefrustreerd voelt. Regelmatig twijfelt of je wel een goede ouder bent. En zich schaamt en schuldig voelt als je weer eens tegen je kind hebt geschreeuwd. En gewoon doodmoe en “op” is.

Terwijl je eigenlijk wilt dat je plezier hebt in de tijd die je met je kind doorbrengt. Dat jij je kind belangrijke vaardigheden kan leren voor nu en in de toekomst. Dat je kind kan ontdekken dat het op een positieve manier van betekenis kan zijn en capabel is. Dat het zijn autonomie op een prettige manier kan inzetten en bij kan dragen in het gezin. En dat het jouw liefde kan voelen.

Hoogbegaafd opvoeden 1 op 1 (online)

Tijdens 6 sessies van 2 uur leer je in 3 maanden onder andere tools voor samenwerking binnen het gezin. Je leert hoe regels en routines voor jullie gaan werken in plaats van aanleiding te zijn tot discussies. Je leert manieren om ruzie tussen broers en zusjes te verminderen. Ook ga je de signalen van een machtsstrijd herkennen en ontdek je hoe je hier uit kan blijven (of er zo snel mogelijk weer uit kan komen). Door de vaardigheden uit de training leer jij de juiste tools en taal te kiezen om een effectievere opvoeder te zijn en weer meer plezier te hebben met je gezin.

Je kinderen leren vaardigheden voor de lange termijn, zoals verantwoordelijkheid, respect en samenwerking. Ze werken aan hun probleemoplossend vermogen en doen dit vanuit verbinding met jou en de wereld om hun heen.

Mineke Betting

Zelf was ik het gedoe thuis meer dan zat. Maar methodes met 12 stappenplannen, kon ik er echt niet bij hebben. Met 2 hoogbegaafde kinderen in huis, had ik mijn handen (en hoofd) al vol genoeg. Door de tools waar ik in de training Hoogbegaafd opvoeden mee werk, hebben wij meer rust in ons gezin. Het is een stuk gezelliger en als het dat even niet is, dan werken we samen aan de oplossing. Ik ben geen perfecte ouder, maar wel een veel leukere.

Hoogbegaafd opvoeden

Hoe? Tijdens 6 online sessies van 2 uur behandelen we onderwerpen als: bemoedigen, verbinding maken, kiezen van jouw taal, begrijpen van het brein, overtuigingen achter gedrag, een sterke connectie maken, maar ook geboortevolgorde, besluiten uit jouw kindertijd en gedragsvoorkeur.

De sessies zijn verdeelt over 3 maanden, zodat je tussentijds voldoende tijd hebt om het geleerde in de praktijk te oefenen. Ongeveer een maand na de laatste sessie is er nog een gratis Q&A van 90 minuten waarin je nog vragen kan stellen over het toepassen van de tools of een situatie waar je in de praktijk nog tegenaan loopt.

Tijdens de sessies gaan we samen aan het werk. Jij bent de enige deelnemer, dus ik heb alle aandacht voor wat jouw gezin het meest vooruit kan helpen. Uiteraard is je partner ook welkom om aan te sluiten.

Data en tijd

Actuele startdata en tijden kan je zien in de agenda. Daar kan je ook direct een intakegesprek boeken.

Investering
Allereerst vraag ik je in deze cursus tijd te investeren. Natuurlijk zijn er de 6 x 2 uur dat we samen komen, ik vraag je dan om actief mee te doen, je vragen te stellen en zorgvuldig om te gaan met de persoonlijke informatie die je van je medecursisten hoort. Daarnaast besteed je tussen deze afspraken in minimaal een half uur tijd aan je ‘huiswerk’.

De financiële investering voor het ontwikkelen van je opvoedkennis is € 399,- incl. btw. Doet je partner ook mee? Dan is daar een flinke korting voor en betaalt hij of zij € 99,-.

Na de 3 maanden Hoogbegaafd opvoeden heb jij

 • meer tools om vanuit verbinding de rust in huis te bewaren zonder toegeeflijk te zijn,
 • een betere connectie met je kinderen,
 • meer vertrouwen in jezelf en jouw opvoedvaardigheden,
 • grotere invloed op het ontwikkelen van waardevolle vaardigheden door je kinderen.

En kan je weer meer genieten van de tijd die je met je kinderen doorbrengt.

Ervaringen deelnemers

“er is veel herkenning en erkenning
ook worden er veel tips en handige weetjes gedeeld om je kind te begeleiden.
echt een aanrader”

Meld je snel aan!
  Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.